Maha Shivaratri met KirtanBliss

Yogapoint Vleuten , Kees Valkensteinlaan 4, 3451 CJ Vleuten

Maha Shivaratri, de grote nacht van Shiva - zaterdag 22 februari 2020 - 19:30 tot 21:30 met KirtanBliss

Mantra’s zingen, meditatie en muziek rondom het thema “Shiva”

Shiva kan op vele manieren gezien en ervaren worden. Tijdens de mantra’s en bhajans die we gaan zingen komen die verschillende aspecten naar voren. In zijn meest wezenlijke uiting is Shiva puur bewustzijn en daarom is meditatie de meest aangewezen beoefening om dit te ervaren. Als hulp bij de meditatie wordt een eenvoudige mantra 108 x herhaald (japam genaamd). Hierna wordt de mantra mentaal in stilte nagevoeld. In het hindoeïsme wordt Shiva ook als een meer persoonlijke godheid uitgebeeld, die verschillende aspecten representeert die in ieder mens (latent) aanwezig zijn. Voorafgaand aan het zingen wordt uitleg gegeven over de betekenis van de mantra’s. De melodiën zijn eenvoudig mee te zingen en er is geen muzikale scholing voor nodig. Een deel van de avond zal er een klankmeditatie zijn waarbij Tammo op de sitar een raga speelt die gewijd is aan Shiva.

KirtanBliss bestaat uit 4 toegewijde zangers/muzikanten op het pad van Bhakti-Yoga (de yoga van devotie) en Nada Yoga (de yoga van klank) Mangalam Wesseling: zang en harmonium Tammo Heikens: sitar, gitaar en zang Dineesh Lalbahadoersingh: tabla Inder Lalbahadoersingh: e-percussie (SPD)

Ieder jaar wordt door hindoes wereldwijd Maha Shivaratri gevierd in de nacht voorafgaand aan de nieuwe maan, meestal in de maand februari. Tijdens deze nacht houdt men een 12 uur durende wake, waarbij men vast, diverse rituelen uitvoert, veel zingt en mediteert.

Aanvang: 19:30 tot 21:30 Locatie: Yogapoint Vleuten Kees Valkensteinlaan 4 3451 CJ Vleuten

Kosten: € 15,- (incl. Btw)

Meer info over KirtanBliss vind je op: www.kirtanbliss.nl