Bio

Van jongsafaan had Tammo interesse in klanken, melodiën en creatieve processen. Hij experimenteerde graag, en leefde zich uit in improviseren en het bespelen van elk instrument dat hij in handen kreeg.  
In zijn tienerjaren begon hij met gitaarspelen en ontplooide zich in de muzikale revolutie die plaats vond in de zeventiger jaren. Hij ging door vele fasen en ontwikkelde een ruime smaak in diverse stromingen van muziek. Later in zijn leven kwamen al deze invloeden samen en vormden een eclectische mix die vaak voor verrassingen zorgt.
 Vooral zijn diepgaande studie van Hindustani (Noord Indiase klassieke) muziek waren bepalend voor zijn muzikale signatuur. In de negentiger jaren leerde hij sitar spelen van verschillende meesters, in het bijzonder Budhaditya Mukherjee.

Nadat hij zijn opleiding aan het Rotterdams conservatorium had voltooid, ging hij zich tevens bezig houden met de creatieve processen van opnemen en produceren van muziek. Hij zette hiervoor een home studio op om zich zodoende alle verschillende aspecten zoals, compositie, arrangeren en mixen eigen te maken. Hij bracht diverse cd's uit voor andere artiesten en van zijn eigen muziek en leverde bijdragen voor radio, televisie en theater voorstellingen.

Tegenwoordig ligt Tammo's interesse met name bij muziek met een spirituele en/of devotionele strekking. Hij heeft een speciale belangstelling voor muziek in het kader van Yoga, zoals mantra zingen en muziek als een vorm van meditatie. Treedt regelmatig op als begeleider van gelijkgestemden of als solist. Geeft workshops in mantra zang en begeleid yoga lessen met geïmproviseerde muziek. Sinds enkele jaren heeft hij zich meer en meer verdiept in de mystiek van muziek en klank zoals die werd onderwezen door Soefi musicus en mysticus Hazrat Inayat Khan. Regelmatig brengt hij dit tot uiting dmv uitvoeringen van de composities van Inayat Khan en andere verwanten van het soefisme.
U kunt contact opnemen met Tammo door middel van het contact formulier en/of door in te schrijven op de nieuwsbrief.